
LHD چیست و مخفف چه عبارتی است؟ دتکتور حرارت خطی یا Linear Heat Detector چه کاربردی دارد؟ انواع کابل LHD چیست؟ نحوه کارکرد کابل دتکتور حرارتی و شکل ظاهری کابل LHD چگونه است؟ ساختار کابل دتکتور LHD به چه صورت است؟ نحوه عملکرد کابل LHD چگونه است؟ بازه دمایی دتکتور حرارتی خطی LHD چه میزان است ؟ در این مقاله قصد داریم به طور کامل شما را با دتکتور حرارت خطی LHD آشنا کنیم با ما همراه باشید.
فهرست محتوا
LHD چیست؟ و ساختار LHD چگونه است؟
کابل دتکتور LHD در ظاهر به یک کابل رنگی شبیه است که توانایی تشخیص حرارت را در طول خود دارد. دتکتور حرارت خطی دیجیتال (Digital LHD Cables) از دو رشته فلز رسانا (سیم) با روکش پلیمری ترموپلاستیک حساس به حرارت و به هم تابیده شده، تشکیل شده است که در صورت افزایش دما روکش پلیمری دو رشته سیم از بین رفته (با توجه به دمای عملکرد) و این امر باعث بوجود آمدن اتصال کوتاه میشود؛ به طور خلاصه هر زمان دمای کابل LHD زیاد شود، دو رشته سیم درون آن به هم متصل میشوند. این اتصال کوتاه توسط مدارات الکترونیکی پنلهای اعلام حریق به عنوان حریق شناخته میشود.
نحوه استفاده از کابل LHD در سیستم اعلام حریق؟
دتکتور حرارت خطی (LHD) را میتوانیم به دو روش متعارف و آدرسپذیر استفاده کنیم. در روش متعارف میتوانیم به وسیله کابل LHD و دو مقاومت فایر و ته خط (EOL)، زون حریق را شناسایی کنیم ولی در روش آدرسپذیر با استفاده از یک لوکیتور (دستگاه الکترونیکی مشخص کننده محل اتصال کوتاه در کابل LHD) و نقشه محل نصب کابل LHD میتوانیم محل حریق را شناسایی کنیم.
انواع دتکتور حرارت خطی (LHD)
۱. کابل LHD دیجیتال
این نوع از کابل دتکتور حرارتی خطی دیجیتال (Digital LHD Cables) دارای دو رشته سیم با عایق پلیمری حساس به دما است. که همین دو رشته وظیفه پایش پیوستگی مدار الکتریکی و کشف حریق را به عهده دارند. بدین صورت که هرگاه حریقی رخ دهد پوشش پلیمری حساس به دما از بین رفته و دو رشته اتصال کوتاه میشوند و کنترل پنل توسط مقاومت فایر متوجه وضعیت حریق میشود.
در واقع همهی کابلهای LHD فلزی اگر بدون استفاده از لوکیتور (کنترلر) و با استفاده از مدار زون (مقاومت فایر و ته خط) برای شناسایی حریق استفاده شوند به ساختار آنها دیجیتال میگوییم، زیرا ما فقط متوجه اتصال کوتاه و مدار باز یعنی صفر و یک میشویم.
با توجه به توضیحات فوق پر واضح است که اگر دو رشته کابل LHD واقع در یک زون به یکدیگر اتصال کوتاه شوند کنترل پنل مرکزی آن را به واسطهی مقاومت فایر به عنوان یک زون حریق شناسایی میکند و ما از محل دقیق حریق با خبر نمیشویم.
۲. کابل LHD آنالوگ
اساس عمکلرد کابل دتکتور حرارتی خطی آنالوگ (Analog LHD Cables) بر مبنای پایش مقاومت خط (امپدانس) میباشد، یعنی هرگاه حریقی رخ دهد و کابل LHD دچار اتصال کوتاه شود دستگاه لوکیتور (کنترلر) با اندازهگیری امپدانس کابل LHD، میتواند محل اتصال کوتاه را تخمین بزند. بدین ترتیب اتصال کوتاه به معنای حریق بوده و با استفاده از نقشه کابل کشی متوجه محل وقوع حریق شده و فرمانهای مربوط مطابق سناریوی حریق را فعال میکند.
۳. کابل LHD فیبر نوری
در این نوع جدید دتکتور حرارتی خطی (Fiber Optical LHD Cables)، ساختمان داخلی کابل به جای فلز از فیبر نوری بهره میبرد. هنگامی که در یک نقطه در طول کابل LHD، درجه حرارت بیشتر از محلهای دیگر شود، نور ارسال شده در آن نقطه از کابل شکسته شده و برگشت پیدا میکند. در این حالت دتکتور از زمان رفت و برگشت جهت پیشبینی محل حریق استفاده میکند. دقت این نوع سیستم در حد چند سانتیمتر اختلاف است و طول کابل میتواند تا 5 کیلومتر افزایش یابد.
بازه دمایی دتکتور حرارتی خطی (LHD)
دتکتور حرارتی خطی (LHD) در بازههای دمایی مختلفی تولید میشود که میتوان برای کاربردهای با شرایط محیطی متفاوت از آنها استفاده کرد. در شکل زیر نمونهای از بازه دمایی یک دتکتور حرارتی خطی (LHD) را مشاهده میکنید.
ویژگیهای دتکتور حرارتی خطی (LHD)
- نصب و راه اندازی آسان و بینیاز به تعمیر و نگهداری
- مقاومت در برابر امواج محیط و عدم تاثیرپذیری از محیط
- قابلیت نصب به پنل های اعلام حریق آدرس پذیر و متعارف
- قابلیت محافظت یک زون با سنسورهای خطی با دمای متفاوت
- امکان انتخاب در بازههای دمایی 57، 68، 88، 105، 138، 180 درجه
- کشف و اعلام حریق بصورت پیوسته، در تمامی نقاط نصب دتکتور خطی
- امکان مشخص کردن دقیق نقطه بروز حرارت با استفاده از کنترلر یا لوکیتور
سوالات متداول
LHD یا کابل تشخیص حرارت خطی، مخفف شدهی عبارت Linear Heat Detectors میباشد.
امکان انتخاب در بازههای دمایی 57، 68، 88، 105، 138، 180 درجه