چکیده:
به منظور داشتن درک بهتر از نحوۀ استفاده از سیستم کشف و اعلان حریق باید اهدافی که قرار است توسط سیستم تأمین شوند، مشخص شوند. این اهداف که اهداف حفاظت در برابر حریق نام دارند، مبنایی برای عملیات کشف حریق و سیستم هشداردهنده ایجاد میکنند. هدف حفاظت در برابر حریق برای مالک ساختمان ممکن است فقط مطابقت با مقررات ساختمانسازی محلی، مقررات ساخت و ایمنی ساختمانسازی(NFPA 5000)، مقررات ایمنی جان(NFPA 101)، با مقررات حریق(NFPA 1) باشد. معمولاً زمانی که مالک ساختمان میخواهد الزامات مقرر در قانون را رعایت کند، حداقل الزامات پیش فرض آن قانون را به عنوان هدف حفاظت در برابر حریق انتخاب میکند. بیشتر قوانین ساختمان به منظور جلوگیری از گسترش آتشسوزی در ساختمانهای اطراف ایجاد میشوند و دارای حداقل حفاظت از ساکنان در برابر حریق هستند. به عبارت دیگر، این مقررات حداقل حفاظت برای ساخت و ساکن شدن در ساختمان را مشخص میکنند.

دیگر اهداف حفاظت در برابر حریق عبارت اند از:
- ایمنی جان
- حفاظت از اموال
- حفاظت از عملیات
- حفاظت از میراث تاریخی
- حفاظت محیطی
ایمنی جان
هرگاه ایمنی جان به عنوان هدف حفاظت در برابر حریق مدنظر باشد، مالک ساختمان میداند که دلیل اصلی برای نصب سیستم اعلان حریق، حفاظت از ساکنان یعنی هم کارکنان و هم بازدیدکنندگان است. برای تأمین این هدف لازم است تا از کاشف هایی استفاده شوند که زودتر وجود حریق را اعلام میکنند.
آزمایشهای متعددی نشان دادهاند که کاشف دود عملیترین کاشف حریق برای هشدار سریع است. در یکی از آزمایشهای موسوم به آزمون دوم ایندیانا جونز، مشخص شد که کاشفهای حرارتی دارای پتانسیل کمی برای حفاظت از جان هستند. این کاشفها که با دمای ثابت 57 درجه سانتیگراد و با فاصله استاندارد 15متر در اتاقی که حریقهای آزمایشی در آنجا رخ داد استفاده شده بودند، نتوانستند بیشتر این مجموعه آتشسوزیها را تشخیص دهند. در تشخیص مابقی آتشسوزیها هم در مقایسه با کاشفهای دود که دورتر از حریق بودند، بسیار کند عمل کردند.
معمولاً میتوان هدف ایمنی جان را با نصب کاشفهای دود که در NEPA 101 بهعنوان «سیستمهای کامل تشخیص دود» تشریح میشوند، تأمین کرد.
سیستمهای کامل تشخیص دود: هرجا سیستم کامل تشخیص دود توسط بخش دیگری از این مقررات لازم باشد، باید کاشف خودکار دود مطابق NFPA 72، در تمامی مناطق مسکونی، کاری و محوطههای عمومی که از نظر شرایط محیطی برای عملکرد کاشف مناسب هستند، نصب شود. همچنین، این هدف باید طوری تأمین شود که قابلیت اطمینان(عملکرد دائمی) و قابلیت اعتماد(عدم هشدار کاذب) سیستم اعلام حریق را تضمین کند.
حفاظت از اموال
به طور معمول هدف حفاظت از اموال با هماهنگی مالک، طراح سیستم اعلام حریق و شرکت بیمه ایجاد میشود. معمولاً کاشف حرارتی برای حفاظت از اموال استفاده میشود. با اینحال، باتوجه به نوع و ارزش اموال میتوان از دیگر کاشفها با واکنش سریعتر، همانند کاشفهای دود یا شعله استفاده کرد. به طور کلی طراح، اندازۀ تخمینی آتش و نیز سرعت عملکرد سیستم کشف حریق را براساس زمان واکنش بخش آتشنشانی و منبع آب موجود تعیین میکند. مسایلی از این قبیل، ملاحظات مهمی برای برآورده کردن هدف حفاظت از اموال هستند.
حفاظت از عملیات(کسب و کار)
میتوان حفاظت از عملیات را برحسب پاسخ مالک ساختمان با شرکت به این سؤال تعریف کرد که: «آیا میتوانم پس از وقوع حریق به کار خود ادامه دهم؟» برخی از مالکان باوجود داشتن بیمه، از طولانی شدن زمان بازسازی کسب وکارشان نگرانند. آنها نمیدانند که آیا مشتریانشان که در طول مدت بازسازی با رقیبانشان کار میکردهاند، همکاری خود با آن رقبا را ادامه میدهند یا خیر. بازگرداندن آن دسته از مشتریان ممکن است خیلی دشوار باشد. بنابراین تأکید میشود که مالک و طراح باید عواملی مانند اندازه حریق در زمان کشف، موجود بودن آب، زمان واکنش آتشنشانی و کارایی آتشنشانی را در تعیین بهترین نوع تشخیص حریق، برای حفاظت از عملیات و کسبوکار مالک درنظر بگیرند.
حفظ میراث تاریخی
افزون بر داشتن کاشف مناسب برای هر کاربری، در اماکن تاریخی اغلب لازم است که کاشف به صورت ساده و بدون انجام عملیات تخریبی نصب شود. نصب کاشف تا جایی که امکان دارد باید کمترین تأثیر را بر بافت تاریخی ساختمان ایجاد کند. ممکن است نیاز به کاشف بسیار گرانقیمت تر یا کاشف مخفی اضافی به منظور تأمین اهداف دوگانۀ مالکان ساختمان های تاریخی باشد.
حفاظت محیطی
حفاظت از محیط اطراف و درک تأثیر سیستم اعلام حریق بر روی محیط اطراف دارای اهمیت است. ممکن است مسایلی در ارتباط با نویز وجود داشته باشد که لازم باشد در انتخاب نوع تجهیز هشداردهنده به آن توجه شود. ممکن است عملیاتی وجود داشته باشد که بتواند توسط مرکز کنترل اعلام حریق انجام شود و از محیط هایی که در فضای تحت حفاظت سیستم قرار دارند، محافظت کند. برای مثال، ارتباط سیستم اعلام حریق با درهای خودکار یا تهویه ممکن است به حفاظت از محیط اطراف در طول عملیات سیستم اطفای حریق یا در حین آتشسوزی کمک کند.
بیم دتکتور مولترون (multron)
کابل دتکتور حرارتی خطی سیگنالاین LHD Signaline
بیم دتکتور فایرگارد (Fireguard Beam)
کنترل پنل اعلام و اطفا حریق کنتک K11031M2 مدل Sigma XT
امکان تعریف مدت زمان فعال بودن خروجی اطفاء حریق تا 5 دقیقه در مراحل 5 ثانیه ای
امکان تعریف Delayبرای تخلیه عامل اطفاء تا 60 ثانیه در مراحل 5 ثانیه ای
سناریو حریق با امکان ترکیب سه زون اعلام حریق توسط گیتهای منطقی
دارای شمارشگر ثانیه برای نشان دادن مدت زمان باقیمانده تا تخلیه گاز اطفاء
سازگار با بریر های قطعات IS( قابلیت نصب دتکتور های ضد انفجار)