شکارساز دود خطی ابزاری است که برای حس کردن و آشکارسازی دود در سیستمهای اعلام حریق بکار میرود. دتکتورهای دود در حالت کلی به دو نوع نقطهای و خطی تقسیمبندی میگردد. دتکتورهای دود نقطهای در محلهای کوچک و متوسط با ارتفاع پایین نصب میگردد. در سولهها، انبارها و محلهای با سقف بلند از بیم دتکتور جهت تشخیص و اعلام حریق استفاده میگردد. بیم دتکتور به دلیل سطح وسیع منطقه تحت محافظت و همچنین عدم نیاز به کابلکشی و لولهکشی یکی از بهترین راهکارهای مهندسی حریق جهت حفاظت از صنایع و سولههای وسیع با ارتفاع بالا میباشد. عوامل زیادی بر روی عملکرد انواع بیم دتکتورها تاثیر گذار است. نوع و مقدار مواد قابلاحتراق، نرخ رشد حریق، فاصله بیم دتکتور تا حریق، عوامل مربوط به تهویه از جمله این موارد میباشد.
کد که برگردان آن به فارسی آییننامه است، دارای الزاماتی قانونی است. همانند آییننامۀ 2800 زلزله در مبحث ساختمان که در صورت اجرا نشدن آن پایانکار ساختمان صادر نمیشود. در واقع میتوان کد را نوعی از قانون در نظر گرفت. در ایالات متحده، NFPA1، NFPA 72 و NFPA101 از نمونههای پرکاربرد کدها هستند. اجرای استانداردها داوطلبانه است و تنها زمانی الزامی میگردد که یا آن استاندارد بهعنوان بخشی از یک قرارداد آمده باشد و یا بهعنوان بخشی از یک دستورالعمل قانونی ذکر گردد.
آشکارساز دود خطی ابزاری است که برای حس کردن و آشکارسازی دود در سیستمهای اعلام حریق بکار میرود. دتکتورهای دود در حالت کلی به دو نوع نقطهای و خطی تقسیمبندی میگردد. دتکتورهای دود نقطهای در محلهای کوچک و متوسط با ارتفاع پایین نصب میگردد. در سولهها، انبارها و محلهای با سقف بلند از بیم دتکتور جهت تشخیص و اعلام حریق استفاده میگردد. بیم دتکتور به دلیل سطح وسیع منطقه تحت محافظت و همچنین عدم نیاز به کابلکشی و لولهکشی یکی از بهترین راهکارهای مهندسی حریق جهت حفاظت از صنایع و سولههای وسیع با ارتفاع بالا میباشد.بیم دتکتورها در دستهبندی های مختلف طبقهبندی میگردد. در این مقاله سعی داریم دستهبندی های مختلف بیم دتکتور را بررسی کنیم.
بیم دتکتور یک المان در سیستم اعلام حریق است که جهت تشخیص دود در سولهها و سالنهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. بیم تکتور در دو نوع انعکاسی و فرستنده گیرنده در بازار موجود میباشد.